Agenda

Bijeenkomsten in de komende maanden:

Informatie

 • do 8 Feb februari 2018 – Autisme - gamen en het internet – Autismecafé IJsselstein

  Hoe is dit voor mensen met autisme, die door social media gemakkelijker contact kunnen maken met anderen, maar bij wie ook verslaving en problemen met gamen en het internet.
  Kinderen kunnen tegenwoordig niet meer zonder computers en mobieltjes, die ze o.a. gebruiken voor sociale media en gamen; aan opvoeders de uitdaging om ze ermee te leren omgaan, op een verantwoorde manier en binnen de perken. Belangerijk vraagen zijn:
  Als je kind ADHD of autisme heeft, lopen zijn op meer risico op het ontwikkelen van een gameverslaving?
  Zijn zij extra gevoelig voor overmatig computeren en gamen?
  Ze kunnen zich (veelal) slechter concentreren, en wat als je onder het huiswerk steeds een piepje op je telefoon binnenkrijgt?
  Waarom is gamen zo een issue, het kan toch ook voordelen hebben, leerzaam zijn, een bron zijn van ontspanning en sociale contacten?
  Wanneer moet je je zorgen gaan maken over overmatig computer- en gamegedrag?
  Wanneer schakel je daar dan hulpverlening voor in?
  Houdt die hulpverlening ook rekening met de speciale eigenschappen van jouw kind?
  Tijdens deze avond zal onze gastspreker (wordt later bekendt gemaakt) aan de hand van voorbeelden uit de praktijk vertellen. Uiteraard kunnen er vragen gesteld en ervaringen gedeeld worden.

  Dit thema vind plaats op donderdag 8 februari om 20.00 in de Bibliotheek, Ijsselstein. Deuren zijn vanaf 19.30 open. Toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 Terug naar agenda